Nye tider i Hemsedal

CECILIE MOESTUE

– Da 17 brylluper ble kansellert i 2020 bestemte vi oss for å starte med noe helt annet, sier Harald Hamre på Harahorn Fjellgård i Hemsedal. Han sitter i den blåmalte finstua i hovedhuset øverst i Grøndalen i Hemsedal.

Her på 1100 meter over havet har fjellgården i snart 30 år arrangert utallige selskaper, brylluper og firmafester. Pandemien i 2020 satte et definitivt punktum for det.

– Vi kastet oss rundt og la om hele driften, forteller Hamre. Sammen med kona Trine Hamre og Jørgen Kolderup er han vertskap på Harahorn. De tre kokkekollegaene har alle jobbet på topprestauranter i inn- og utland, deriblant Le Canard, Statholdergaarden og Brasserie Hansken i Oslo.

Individuelle reisende
Trioen bestemte seg for å gi full gass mot privatmarkedet. Alle hyttene ble oppgradert med nye senger og oppussede bad, og romkapasiteten ble justert fra 74 til 48. Typiske drømmegjester er par på langhelg og mindre familie-grupper på ferietur.

– Oppussing var jo en bare en fjern drøm før korona. Nå kunne vi holde ansatte i arbeid, og pandemien ga oss påskudd til å sette i gang.

Fjellmat
Maten er en viktig del av oppholdet på Harahorn, og den tradisjonelle treretteren ble endret til syvretters smaksmeny med delikatesser fra nærområdet. Fra sin egen kjøttforedlingsbedrift “Tamt og Vilt” får kokkene reinsdyr, elg og spekemat, mens blåbær, krekling og multer finner de selv rett utenfor døren.

– Årets fangst på 16 kilo multer ligger singel-frosset og klare til vinterens desserter, sier Hamre, og skryter av kona Trine, som har både økonomi- og sankeansvar på gården.

Matkasser og lærlingsamling
Under nedstengningsperioden var de kreative, og leverte matkasser til hyttefolket og arrangerte inspirasjonssamling for lærlingene i Hallingdal.

– Begge konseptene viderefører vi gjerne i fremtiden, sier Hamre, og legger til: – Harahorn har blitt mer synlig i nærmiljøet. Etter at vi åpnet i helger og ferier kommer hytte- naboer innom for å spise i restauranten, og det setter vi stor pris på!