Øyvind Vestrheim &
Tina Marie Dingsøyr Vik
Sukker/salt ørret i ca 10-15 min, skyll godt av og tørk med papir. Kaldrøkes i ca 20 min.
Heng rømme i kaffefilter natten over og ha i sprøytepose.
250 g grov rug, 250 g sammalt kveite, 250 g byggmel, 1 ts salt og ca 5 dl vann. Dette er grunnoppskriften på flatbrød. Elt samen og kjevles så tynt som mulig, for så å stekes på takke.
Kok potet og stikk ut små sylinderformer med en kjernehus utstikker.
Finkuttt rødløk.
Hardkok egg og ta ut plommen og riv fint på en rasp.
Stykk fisken i passe små stykker og bak den under plastfilm på 55 grader i ca 10 min til skinnet løsner.
Øyvind Vestrheim og Tina Marie Dingsøyr Vik begynte samtidig i kokkeyrket. Kokkeparet har reist langt tiltross ung alder og trives tydelig sammen på Hardingasete der de er på sitt fjerde år -langt borte fra kjas, mas og travle michelinkjøkken. Etter å ha jobbet noen år i hovedstaden og utenlands tilbragte de 3 år på Svalbard.