Cocktails

TERMINUS WHISKY BAR & TIJUANA

2 barer — 6 Drinker

Bulleit Smash

Isak Hedberg & Jonathan Wallin
Tijuana

4cl Bulleit Bourbon
1cl Whisky med kraftig røykaroma
4cl Limejuice
2cl Sukkerlake
Agurk (ca. på størrelsen med en lime)
Mynte (ca. 10 blader)
Eggehvite av et halvt egg

Begynn med å rense glasset med en barskje akevitt. Akevitten kan ligge i glasset mens du lager drinken. Bland alle de andre ingrediensene i ett røreglass og tilsett is. Rør dette godt. Sirkle akevitten i glasset og hell så ut resten. Siles over i glasset med en fin sil. Ha i en bit av sitronskall.

Blood Alchemy

Jonathan Rudholm
Grand Hotel Terminus Whisky Bar

3cl Zacapa
1cl Carpano
1cl Dolin Blanc
0,5cl Grand Marnier
1cl Portvin
1/8 Grapefrukt

Ta 1/8 grapefrukt og trykk den mot bunnen av et rockglass med frukten vendt opp og fyll med store isbiter. Bland alle ingredienser foruten portvin i en  shaker med is og vend forsiktig fram og tilbake tre til fem ganger. Sil vesken over i glasset og tilsett portvin tilslutt.

Time Blazer

Jonathan Rudholm
Grand Hotel Terminus Whisky Bar

4cl Laphroig Quartercask
1ts Timian
¼ts Sort pepper (knust)
1ts Friskpresset sitronsaft
1cl Honning

Innholdet blandes og varmes opp over varmt vann i en shaker. Tenn så på innholdet i shaker og hell fra shaker til shaker og tilbake 3–4 ganger. Sil så over i ett oppvarmet tulipanglass med en fin sil. Serveres over ett glass med varmt vann for å holde på varmen, sammen med en timiankvist i glasset.

Spicy Mango Mojito

Isak Hedberg & Jonathan Wallin
Tijuana

4cl Captain Morgan Rom
2cl sukkerlake
6cl Mangopure 
Mynte
1 Lime
1 Rød chili

Muddle mynte & lime. Tilsett sukkerlake, pure og en halv chili. Topp med knust is og rør om kraftig.

Earlybird

Jonathan Rudholm
Grand Hotel Terminus Whisky Bar

4cl Captain Morgan
2cl sukkerlake
3 stk jordbær
3 stk physalis
1 stk egg

3cl lime
1cl honning
3 stk bringebær
4-5 basilikumblader

Bland alle ingrediensene i en shaker og muddle de godt sammen. Shake det så godt uten is. Egget gjør da at du oppnår luft og skum i drinken. Shake det så enda en gang, denne gangen tilsett is. Innholdet siles med en fin sil i ett høyt Hurricane glass. Ha is i glasset etter at du har silt over innholdet. Pynt med jordbær, bringebær og physalis.

Zacapa Daiquiri

Isak Hedberg & Jonathan Wallin
Tijuana

4cl Zacapa Rom
3cl Limejuice 
2cl Sukkerlake
6cl Pasjonsfruktpure 
1  Eggehvite

Ha alle ingredienser i en shaker, rist kraftig uten is. Tilsett is (shaker skal være full) før man igjen rister kraftig. Sil drinken i et vinglass.