Tartar av Hardangerørret

KOKKER

Øyvind Vestrheim &
Tina Marie Dingsøyr Vik

4 Skinn- og benfri fileter av ørret

1 stk vårløk

1 potte brønnkarse

Agurk

Gari (sylta ingefær)

Egg

Olje

Eple

2 stk sjalottløk

Kutt ørret i små terninger og bland med finkuttet vårløk, salt, pepper, finrevet sitronskall og litt olivenolje.

Kutt løk i tynne skiver og kok de i 1 del eddik 2 deler sukker og 3 deler vann i ca 5 min. Tørk godt av og legg utover brett med bakepapir under. Stek i ovn på 125 grader til de er gyllensprø.

Bland 1 egg, 1 ts dijonsennep, 1 ts hvitvinseddik og finhakket brønnkarse. Bland med en stavmixer mens du sper med en tynn stråle olje, det er nok olje når den har majoneskonsistens. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Bruk en mandolin og kutt tynne skiver av eple og agurk. Begynn med eple, så en skive agurk og til slutt litt syltet ingefær. Vik over eple og anrett som på bilde.

Øyvind Vestrheim og Tina Marie Dingsøyr Vik begynte samtidig i kokkeyrket. Kokkeparet har reist langt tiltross ung alder og trives tydelig sammen på Hardingasete der de er på sitt fjerde år -langt borte fra kjas, mas og travle michelinkjøkken. Etter å ha jobbet noen år i hovedstaden og utenlands tilbragte de 3 år på Svalbard.

BAKGRUNN
Statholdergaarden, Bagatelle, Restaurant Oscarsgate, Gordon Ramsay, Mathias Dahlgren og Huset

ØYVIND

Det Norske Kokkelandslaget

FELLES UTGIVELSER

«Arktiske fristelser» Dinamo Forlag