Røkt Hardangerørret med rømme, potet og flatbrød

KOKKER

Øyvind Vestrheim &
Tina Marie Dingsøyr Vik

4 benfri fileter

Rømme

2 stk mandelpotet

200 g løyrom

2 egg

Persille

Rødløk

Sukker/salt ørret i ca 10-15 min, skyll godt av og tørk med papir. Kaldrøkes i ca 20 min.

Heng rømme i kaffefilter natten over og ha i sprøytepose.

250 g grov rug, 250 g sammalt kveite, 250 g byggmel, 1 ts salt og ca 5 dl vann. Dette er grunnoppskriften på flatbrød. Elt samen og kjevles så tynt som mulig, for så å stekes på takke.

Kok potet og stikk ut små sylinderformer med en kjernehus utstikker.

Finkuttt rødløk.

Hardkok egg og ta ut plommen og riv fint på en rasp.

Stykk fisken i passe små stykker og bak den under plastfilm på 55 grader i ca 10 min til skinnet løsner.

Øyvind Vestrheim og Tina Marie Dingsøyr Vik begynte samtidig i kokkeyrket. Kokkeparet har reist langt tiltross ung alder og trives tydelig sammen på Hardingasete der de er på sitt fjerde år -langt borte fra kjas, mas og travle michelinkjøkken. Etter å ha jobbet noen år i hovedstaden og utenlands tilbragte de 3 år på Svalbard.

BAKGRUNN
Statholdergaarden, Bagatelle, Restaurant Oscarsgate, Gordon Ramsay, Mathias Dahlgren og Huset

ØYVIND

Det Norske Kokkelandslaget

FELLES UTGIVELSER

«Arktiske fristelser» Dinamo Forlag